• tocslider1
 • tocimpressie2
 • clubhuis
 • tocimpressie4

  Informatie nieuwe leden

  Ik ben nieuw lid en nu?

  Als je net lid bent of gebruik maakt van een van onze kennismakingsaanbiedingen dan is het wellicht even zoeken hoe het er aan toegaat op een tennisvereniging. Hoe reserveer ik een baan of hoe ontmoet ik een tennismaatje? Met dit artikel geven we je op deze vragen antwoord. Schroom ook niet een van onze leden, commissie- of bestuursleden aan te schieten. Wij zijn en maken met elkaar deze vereniging en helpen je graag op weg!

  Blijf op de hoogte

  Je vindt veel verenigingsinformatie zoals evenementen en activiteiten op deze site en in de KNLTB-clubapp. Daarnaast kun je terecht op de facebookpagina van T.O.C. waar je naast nieuwsberichten vooral ook veel foto’s van evenementen vindt. De app van de KNLTB is bijzonder handig om het laatste nieuws op je mobiel te ontvangen en te zien welke activiteiten er zijn op het park. Daar kun je al dan niet aan meedoen of rekening mee houden als je wilt gaan tennissen. Meer over KNLTB ClubApp.

  Als lid sturen we je regelmatig de nieuwsberichten die we op de site en in de App publiceren ook nog via een mailtje. Mocht je die niet ontvangen, controleer dan je spamfilter en/of laat je mailadres achter bij onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Tennisbaan reserveren (‘afhangen’)

  Een tennisbaan reserveren noemen we in tennisjargon: afhangen. Dat komt uit de tijd dat je een baan met een kaartje kon ‘afhangen’. Tegenwoordig hebben we een digitaal afhangbord waar je je KNLTB-pas doorheen haalt om af te hangen. Zie ook dit filmpje voor uitleg. Het afhangbord vind je in het clubhuis naast de herenkleedkamer.

  Met 2-3 personen kun je voor 30 minuten afhangen. Ben je met 4 personen dan kun je voor 45 minuten afhangen.  Het is niet toegestaan met 4 spelers 2x een half uur af te hangen om vervolgens 1 uur te gaan dubbelen .

  Let op je mag niet iemand anders op jouw pas laten spelen. Er wordt op gecontroleerd. En waarom zou je? Als lid heb je de mogelijkheid om een introducé mee te nemen en we hebben daarnaast mooie aanbiedingen voor aspirant-leden.

  Banen: slepen en goede schoenen

  Zorg dat je na iedere speelsessie de volledige baan sleept. Natuurlijk kan er bij een paar druppels prima doorgespeeld worden maar zodra het ‘echt’ begint te regenen verzoeken we je om het clubhuis op te zoeken. Kunstgras is vaak na een flinke bui al na 15 minuten bespeelbaar.

  Je speelt alleen met tennisschoenen. Hardloopschoenen en andere schoenen met profiel zijn niet toegestaan. Buiten het feit dat je zelf meer kans maakt op blessures, is het slecht voor de banen (zie KNLTB ‘tennisbanen en tennisschoenen’). Heb je nog geen goede schoenen, neem dan eens een kijkje bij TennisOnly. Je krijgt als lid van T.O.C. daar 10% korting op de collectie.

  Neem tennisles

  Niets is leuker dan dat je steeds beter leert tennissen. Hoe meer je kunt hoe leuker het spelletje wordt. Informeer naar de mogelijkheden bij onze tennisschool AtVantage Tennisacademy voor een of een aantal lessen.

  Spelregels

  Informatie over de tennisspelregels vind je op de site van de KNLTB. Hier alvast een handig boekje met de tennisregels in een notendop.

  Introducé meenemen

  We nodigen jou als (nieuw) lid vooral ook uit om een introducé mee te nemen. Je hebt voor een introducé geen aparte pas nodig. Op jouw KNLTB-tennispas kun je een baan afhangen door jouw pas door de paslezer te halen van het digitale afhangbord en te kiezen voor ‘introducé toevoegen’.  Van belang is dat je vervolgens de naam en het e-mailadres opgeeft van jouw introducé.

  De eerste keer iemand introduceren is gratis. Daarvoor willen we wel het e-mailadres zodat we onze introducés nog eens kunnen benaderen in het kader van ledenwerving .

  Competitie spelen

  Een leuke manier om vaker te spelen is om mee te doen aan de voorjaars– en/of najaarscompetitie waarbij op de vrijdagavond, zaterdag of zondag gespeeld wordt. Daarnaast zijn er  nieuwe competitievormen zoals de 8/9-competitie (donderdagavond of zondagmiddag) voor beginnende tennissers en de zomeravondcompetitie waarbij op zeven woensdagavonden in mei en juni gespeeld wordt. Mocht je geen team van (minimaal) 5 personen bij elkaar hebben dan kun je je interesse doorgeven aan Bert de Ruiter en Chris Heijnraets (de competitiecoördinatoren). Zij kunnen je als invaller doorgeven aan andere teams of je in contact brengen met andere leden die een team willen vormen. Lees meer over competitiespelen bij T.O.C. of mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Labelavond

  Elke woensdagavond vanaf 19.00 uur staat het tennispark in het teken van 'labelen'. Een avondje competitie met andere leden van de vereniging. Weet je nog niet zeker of je lid wilt worden? Kom dan een keer gratis labelen, geef je wel even op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Tijdens de avond lever je je pasje in en vervolgens worden koppels gevormd. Dit kan een dames-, herendubbel of gemengd dubbel zijn.

  Iedere nieuwe partij speel je met een andere dubbelpartner. Kortom een sportieve avond met een sociaal tintje. Als speler leer je nieuwe leden kennen of je speelt een set met bekenden.

  De organisatie is in handen van labelleider Hielke Hielkema met ondersteuning van Max Barendregt.

  Het labelen kent geen winterstop, want op de koude dagen speel je dan op de kunstgrasbanen.

  Aarzel niet en kom gezellig naar de labelavond!

  KNLTB-lidmaatschap voordelen

  Ben je volledig lid dan ben je ook automatisch lid van de KNLTB en kun je bijvoorbeeld meedoen aan een van de vele open toernooien in de regio en gebruik maken van de voordelen en kortingen (zie ledenvoordeel KNLTB).

  Veel plezier!

  Ga vooral lekker en vaak tennissen! Voor als je nog niet zoveel speelmaatjes hebt is tennisles of een van de Labelavonden een aanrader. Kijk  ook op de activiteitenkalender op de site of in de KNLTB ClubApp voor leuke evenementen.

  Tot snel op de baan en veel plezier!

   

  Sponsors

  • 2014-pro-management-software
  • teampowerment
  • van santen makelaars
  • bloemenplantage
  • maneastoelmassage
  • logo debby
  • logo engelvaart
  • Logo FitClub24 wit.fw
  • logo neleman
  • shin
  • tantetoos
  • vdmeuelen
  • TENNISONLY
  • TENNISONLY

  Mijn KNLTB