Beste Tennissers,

UPDATE 12 maart

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt het er op neer dat wat begin van de week het advies was, nu voor heel Nederland geldt.

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu adviseren alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten. Dat betekent dat ook de KNLTB bijeenkomsten en cursussen geannuleerd zijn. 
Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. 

Verder verwijzen we voor naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven, thuiswerken en het bezoeken van evenementen.

We begrijpen dat dit consequenties heeft voor toernooien en competities, die zullen we in kaart brengen en de komende dagen zoveel mogelijk antwoorden op geven.

12 maart 14.00

In dit bericht vragen wij aandacht voor het volgende.

Aandacht voor coronavirus

Wel doen we een beroep op de verantwoordelijkheid van al onze leden en bezoekers om zelf af te wegen of je bijvoorbeeld uit een risicogebied komt, gezondheidsklachten hebt en daarbij de keuze te maken niet te komen. Daarbij vragen wij  ieder voor zich maatregelen te nemen op het gebied van hygiëne.  

Als je geen gezondheidsklachten hebt, ben je van harte welkom.

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen – en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken – om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geen handen schudden;
  • Maak alleen zelf gebruik van je bidon.

Meer weten
Heb je vragen over de actuele informatie over het coronavirus? Kijk op https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.

Verder hebben wij specifieke maatregelen getroffen met betrekking tot o.a. een intensievere schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes.

Mocht er verandering komen in de situatie dan informeren wij daar over. Zelf contact opnemen met de Toernooileider of Bestuur van TOC kan per mail.

Graag tot ziens, vooral in goede gezondheid!

Met vriendelijke groet,
Bestuur TOC & Tennispark ’t Hooghe Dorp