Ik ben nieuw lid en nu?

Als je net lid bent of gebruik maakt van een van onze kennismakingsaanbiedingen dan is het wellicht even zoeken hoe het er aan toegaat op een tennisvereniging. Hoe reserveer ik een baan of hoe ontmoet ik een tennismaatje? Met dit artikel geven we je op deze vragen antwoord. Schroom ook niet een van onze leden, commissie- of bestuursleden aan te schieten. Wij zijn en maken met elkaar deze vereniging en helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte

Je vindt veel verenigingsinformatie zoals evenementen en activiteiten op deze site en in de KNLTB-clubapp. Daarnaast kun je terecht op de facebookpagina van T.O.C. waar je naast nieuwsberichten vooral ook veel foto’s van evenementen vindt. De app van de KNLTB is bijzonder handig om het laatste nieuws op je mobiel te ontvangen en te zien welke activiteiten er zijn op het park. Daar kun je al dan niet aan meedoen of rekening mee houden als je wilt gaan tennissen. Meer over KNLTB ClubApp.

Tennisbaan reserveren (‘afhangen’)

Een tennisbaan reserveren noemen we in tennisjargon: afhangen. Dat komt uit de tijd dat je een baan met een kaartje kon ‘afhangen’. Tegenwoordig kan dit via de KNLTB ClubApp. In de T.O.C.-welkomstmail ontvang je je bondsnummer waarmee je kunt inloggen. Meer informatie over de KNLTB ClubApp vind je hier.

Spelregels

Informatie over de tennisspelregels vind je op de site van de KNLTB. Hier alvast een handig boekje met de tennisregels in een notendop.

Introducé meenemen

We nodigen je als (nieuw) lid vooral ook uit om een introducé mee te nemen. Via de KNLTB Clubapp kun je een baan reserveren en daarna kiezen voor ”Introducé”. Je betaalt via Ideal € 7,50.

Maatjes zoeken

Via de KNLTB ClubApp kun je ook een maatje zoeken om mee te tennissen. Er zijn verschillende groepen waarbij je je kunt aanmelden.

Het is ook leuk om mee te doen met de Tossavond op woensdag. Van 19:00 uur tot 21:00 uur speel je dubbelpartijen van een half uurtje met na afloop een gezellige borrel. Spelers van alle niveaus zijn welkom. Het is een leuke manier om nieuwe leden kennen waar je vervolgens mee kunt afspreken.

Een leuke manier om vaker te spelen is om mee te doen aan de voorjaars- en/of najaarscompetitie waarbij op vrijdagavond, zaterdag of zondag wordt gespeeld.

Daarnaast is er de 8/9-competitie (op donderdagavond of zondagmiddag) voor beginnende tennissers. Als je hieraan wilt meedoen dan geef je jezelf op via de competitieleiders Bert de Ruiter en Chris Heijnraets. Zij kunnen je dan introduceren aan teams of je in contact brengen met andere leden die een team willen vormen.

KNLTB-lidmaatschap voordelen

Ben je volledig lid dan ben je ook automatisch lid van de KNLTB en kun je bijvoorbeeld meedoen aan een van de vele open toernooien in de regio en gebruik maken van de voordelen en kortingen (zie ledenvoordeel KNLTB).

Tot snel op de baan en veel plezier!