VOORJAARSCOMPETITIE TENNIS

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal wedstrijden thuis en een aantal uit. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De poulewinnaars promoveren en de laatste (twee) degraderen, mits dit mogelijk is.

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week en voor elk niveau en er is voor iedereen een passende competitie!

Wil je je team opgeven van minimaal 4 spelers, of heb je nog geen team, neem dan contact op met de Competitieleiders.

Meer informatie over de Voorjaarscompetitie en het aanbod: Voorjaarscompetitie | Tennis

De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie sluit begin januari. De KNLTB zal de indeling in februari/maart bekend maken.

JUNIOREN VOORJAARSCOMPETITIE TENNIS

  • Categorieën: 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar (Ook spelers die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd mogen deelnemen aan de competitie)
  • Je speelt op een hele baan en met gewone tennisballen
  • Speeldagen: zaterdag of zondag (en in sommige regio’s op vrijdag)
  • Keuze uit: enkel / dubbel /  mix

Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt.

De Competitieleiders kunnen je verder helpen met het kiezen van de competitie die geschikt is voor jouw team.

Meer informatie: Junioren competitie | Tennis

TENNISKIDS

Voor de jongste kinderen (t/m 12 jaar) is er de Tenniskids Competitie. .