De als eerste geplaatste Sander Zijlstra komt morgenavond voor de eerste keer in actie op het Open toernooi van zijn club TOC. Zijlstra speelt om 19.45 uur tegen de winnaar van de partij tussen Karol van der Linden en Mitchell Nuijen.

Zijlstra hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen, omdat er in het herenenkelspel categorie 3 zeven inschrijvingen zijn. In het andere deel van het toernooischema begint Zijlstra’s clubgenoot David Hill het toernooi tegen Luuk van Eeuwen.

Bij de dames wordt er niet gespeeld in de categorie. Er waren te weinig aanmeldingen. “Dat is een situatie die al jaren gaande is”, reageert toernooileider Rob Voortmeijer. “Bij alle open toernooien hebben ze daar last. Wij hadden twee inschrijvingen. Daar kan je geen toernooitje meemaken, vandaar dat we die categorie er hebben uitgegooid.”

De organisatie zette ook een streep door het damesdubbel categorie 3. Voortmeijer: “Het enige koppel hebben we geparkeerd bij CC Dordrecht. Die club blij, die meiden ook blij dat ze nog kunnen spelen.”

Voor Voortmeijer is het de 18e keer dat hij toernooileider is. “Vaste prik, dat geldt ook voor het open jeugdtoernooi in week 34. Tussendoor ga ik op vakantie.”

Bron: Capels Dagblad