TOC: Open toernooi met de meeste zonuren

Capelle aan den IJssel – 24 juli 2016

Het Open toernooi van Tennisvereniging Oosterpark Capelle (TOC) begint vandaag onder stralende weersomstandigheden. “We hebben altijd zon, dat is het voordeel als je midden in de omer je open toernooi houdt”, zegt toernooileider én clubvoorzitter Rob Voortmeijer.

Een ‘compacte’ eerste dag werkt Voortmeijer en zijn ‘team’ vandaag af. “Dat betekent 24, 25 partijen. Een rustig begin van de week. Meestal worden er doordeweeks op een avond een partij of veertig gespeeld.”

“Vorig jaar zijn we op zaterdag al begonnen. Door andere toernooien hadden we nu zeven partijen kunnen spelen, dat vonden we net iets te weinig. Dat is zonde van je dag.”

In totaal worden deze week op de veertien banen aan de Capelse Groenedijk 320 partijen gespeeld. Er zijn 434 inschrijvingen. “Dat is ongeveer dertig minder dan vorig jaar. Dat komt door de sluiting van de Algerabrug. We hebben nogal wat spelers die komen uit Krimpen, Krimpen aan de Lek en Ouderkerk. Een hoop mensen daarvan denkt nu ‘laat maar’. Die hebben geen zin om helemaal om te rijden”, aldus Voortmeijer, die bij TOC veertien banen tot zijn beschikking heeft. “Het is aardig stampen, indien nodig kunnen we uitwijken naar de hal van TC Capelle. Maar mijn ervaring leert dat we hier bijna nooit een buitje krijgen. Soms ’s nachts, maar dan spelen we de volgende dag weer vrolijk door.”

Zondag 31 juni zijn de finales op tennispark ’t Hooghe Dorp.