VOORJAARSCOMPETITIE TENNIS

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni (link met PDF data VJ comp), kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die bij je past!

Wil je je team opgeven van minimaal 4 spelers, of heb je nog geen team, neem dan contact op met de Competitieleiders Bert de Ruiter en Chris Heijnraets.

Meer informatie over de Voorjaarscompetitie en het aanbod: Voorjaarscompetitie | Tennis

Inschrijven voor de Voorjaarscompetitie kan tot begin januari. De KNLTB zal de indeling in februari/maart bekend maken.

JUNIOREN VOORJAARSCOMPETITIE TENNIS

De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Ook spelers die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd mogen deelnemen aan de competitie.

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je kan op zaterdag of zondag (en in sommige regio’s op vrijdag) competitie te spelen en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt. De Competitieleiders kunnen je verder helpen met welke competitie het meest geschikt is voor jouw team.

Meer informatie over de Junioren Voorjaarscompetitie: Junioren competitie | Tennis